NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2019


Het is KOMKOMMERTIJD!
Dé ideale tijd om extra veel accommodaties te bezoeken. Aangekondigd maar ook onaangekondigd, altijd weer spannend! Lees in deze extra lange editie onze bevindingen: altijd eerlijk doch rechtvaardig.


1. EPICENTER (AMSTERDAM)
Een warme ontvangst met warme koffie in dit nieuwste ‘House of Digital Innovation’ aan de rand van de ZuidAs. We keken ons ogen uit. In het hart van dit Epi Centre is een soort van jungletuin, overal planten, planten, planten, dé trend van nu. Duurzaamheid is hier een ‘high topic’. In de vergaderruimtes wemelt het van de technologische snufjes. De buitenruimtes inclusief rooftop zijn uitermate geschikt voor borrels maar let op: de geluiden van de snelweg zijn hoorbaar. In de felgele Cuddle Puddle kan gepresenteerd worden en liggen er knuffels om, juist ja, mee te knuffelen dus. We’ve never seen this before…

Wat goed!!! 
De bijenkorf op het dak geeft de duurzaamheid nog een extra boost. En moet je telefoon dringend in de oplader? Stap dan de 30 minuten room in om 30 minuten te mediteren en jezelf ook op te laden.


2. CROWNE PLAZA AMSTERDAM-SOUTH
Nog niet eerder meegemaakt: onze naam op het welkomst-digibord. Leuk! Het hotel is vooral op de corporate business gericht: profiel gast: zakenman/vrouw. Het tapijt is niet echt onze keuze, de kamers zijn vrij standaard. De receptie heeft een mooie achtergrond van bruine oude koffers. Als je vanaf beneden bij de lift naar boven kijkt, beneemt het uitzicht je de adem.

De huiskamerachtige businesslounge wordt hier het verlengde van je kamer. Opvallend: veel A-merken zoals Rituals. Wat ons betreft kregen we hier de allerleukste rondleiding van de dag! Het werkgeluk alhier is voelbaar.

Wat goed!!!: 
Het shotje met gember, chilipeper en citroengras en allerlei zoetigheden gaf ons een flinke oppepper. Verrassend! In de goodie bag, gelukkig niet gevuld met onnodige papier, een potje met honing van de eigen bijen (kennelijk zijn bijen ook een nieuwe trend). Wat ons betreft de leukste rondleiding van de dag!


3. ELEMENT (AMSTERDAM)
Wat ruikt het heerlijk in dit hotel! Overal, ook in de gangen en in de lift hing een frisse geur van vers gesteven wasgoed. De kamers zijn licht met een kleine keuken met mini-vaatwasser. Dit hotel richt zich dus wat meer op de ‘long stayer’. Het hotel bevindt zich midden in een groot winkelcentrum, de ingang is echter wat moeilijk te vinden. Via een overbrugging kom je bij de standaard ietwat saai ingerichte vergaderruimtes.

Wat goed!!!: het hotel is pet-friendly en daardoor trippelde de ene na de andere viervoeter naar binnen. Het dakterras is overweldigend groot inclusief kinderspeeltuin. Uiterst geschikt voor de locals die zich, desgewenst, kunnen mengen met de gasten.


4. DE NIEUWE LIEFDE (AMSTERDAM) 
Dit van origine oude wijnpakhuis is prachtig gerenoveerd. De schuine vloer (waar vroeger de wijntonnen naar beneden gerold werden) is in ere behouden. De buitenkant staat nog in de steigers. Er is veel wit gebruikt. Dit kan steriel aandoen maar het grote voordeel is dat je helemaal kan losgaan qua exposure tijdens je eigen congres. De raampartijen zijn van glas in lood, dit geeft een sfeervolle lichtinval.

Wat goed!!!: de grootste ruimte is een heel mooi inclusief balkon. Je kunt als je dat wilt al je creativiteit in het gebouw kwijt. Je huurt het ‘blanco’ en je kunt alles gebruiken van de muren tot de trap wat dit gebouw tot een zeer interessante evenementenlocatie maakt.


5. COMPAGNIETHEATER (AMSTERDAM) 
In de drukke binnenstad op deze jagend hete dag duurde het even voordat wij het gebouw konden vinden (waren we bevangen door de hitte?). Op zich vreemd, want uiteindelijk is het best een prominent gebouw. Eenmaal binnen tref je er een mix van nieuw versus oud. Muren, plafonds en pilaren zijn nog in oude staat waardoor er een rauwe en industriële setting heerst. De eigen programmering van voorstellingen trekt ook de particulier naar de locatie. We twijfelen wat aan de isolatie (enkelglas). Heet in de zomer, koud in de winter?

Wat goed!!!: de congreszaal is gigantisch en multifunctioneel. Perfect voor grote feesten, congressen, modeshows en theatervoorstellingen.


6. RADISSON BLU (AMSTERDAM) 
Oververhit maakten we een noodstop in het Radisson Blu. Mooi moment voor een ‘walk-in site inspection. De receptionist bleek niet in staat om ons vriendelijk te woord te staan en wimpelde ons af met de woorden: ‘vraag maar aan de conciërge.’ Na 5 minuten zagen we hem stiekem om de hoek kijken of wij er nog stonden. Wij zijn er op een drafje vandoor gegaan, we waren duidelijk niet welkom. Wat jammer, want we zijn fan van Radisson. We beseffen ons dat dit een momentopname is.


7. HOTEL ARENA (AMSTERDAM) 
Over de entree, niets dan lof! Je waant je werkelijk in een andere wereld. Eenmaal binnen een ware speurtocht, maar de wandeling naar de receptie is alvast zeer aangenaam. Van productpresentatie tot aan conferenties, alles is hier mogelijk met een capaciteit tot 1100 personen. De vergaderruimtes zijn huiselijk met een gezellige serre aan de zijkant. De hotelkamers hebben werkelijk prachtige badkamers, design ten top. Hospitality score: ‘een ‘ga lekker op ons terras zitten met ijsthee’, wat we vervolgens zelf moesten afrekenen. Huh?

Wat goed!!!:  Het terras! Ga daar een keer heen, al is het alleen voor een drankje.  De Chapel is een pareltje en geschikt voor verschillende soorten evenementen.


 8. VAN DER VALK AMSTERDAM-AMSTEL 
Op het nog immer schimmige industrieterrein treffen wij Van der Valk Amsterdam-Amstel aan. Het gebied is nog volop in ontwikkeling maar dat is niet per se negatief. Achter het hotel ligt de Amstel wat dat echte Amsterdamse gevoel weer helemaal teruggeeft. Het thema is: Amsterdam. Het totaalbeeld: een grande entree, grappig design, chique uitstraling en mooie kamers met open badkamers en geweldig uitzicht (mits je hoog zit). Van de hapjes werden we niet heel enthousiast. Wat chipjes in plastic bakjes, groente met een laf sausje. Dit verbaast ons omdat Van der Valk het ‘kers op de appelmoes imago’ al jaren geleden van zich afgeschud heeft.

Wat goed!!!: De sauna en de wellness zijn prachtig en on-Nederlands, inclusief een fabuleus buitenzwembad (hele jaar door te gebruiken, in de winter is het water 37C).


9. OLYMPIC HOTEL (AMSTERDAM) 
Men wist zich duidelijk geen raad met onze onverwachte komst. Bij een tweede onaangekondigd bezoek liepen we zelfs een half uur rond. Niemand merkte ons op. Dit splinternieuwe hotel is er een van velen met de focus op de toerist. En lobby vol maar wel een akelig leeg restaurant Cinq. Thema, hoe kan het ook anders: (olympische) sport waaronder, heel leuk bedacht: in de tuin, dug-outs met zicht op het omringende water. Het bij elkaar geraapte rommeltje aan 1e, 2e of troostprijsbekers past echt niet in het geheel. Leuk bedacht, slecht uitgevoerd.

Wat goed!!!: hottubs met uitzicht op het stadion. Dé absolute WOW-factor van dit hotel. Grappig detail: lachspiegels in de toiletruimtes. Leuk om jezelf ultraslank te zien.


10. VAN DER VALK HOTEL BREUKELEN 
Iedereen kent dit ‘Chinese’ hotel langs de A2. Weliswaar met nog steeds die rare Chinese uitstraling (?) maar inmiddels compleet gerenoveerd met een fantastisch hip vergadercentrum. In een apart gebouw, over vlonders te bereiken, bevinden zich de comfort-plus kamers. Doordat men na het inchecken weer naar buiten moet kan dit als vervelend ervaren worden. Een overkapping is nog in de maak. Onze oud-collega Petra leidde ons, vrolijk als altijd, rond.

Wat goed!!!: een directe verbinding met de trein naar Amsterdam en Utrecht en de gratis parkeergelegenheid zorgt voor een optimale bereikbaarheid. De allernieuwste technologische snufjes in het vergadercentrum zijn in te zetten via één bedieningspaneel.


11. GR8 HOTEL AMSTERDAM RIVERSIDE
Altijd leuk als er gevraagd wordt naar onze visie hoe een hotel beter in de markt te zetten. Gelegen aan de Amstel (we zien de buren zwemmen) heeft dit hotel te duchten van de concurrentie van al die nieuwe hotels in het Arena-gebied. Ook dit hotel is gerenoveerd, kamers opgefrist met nieuw fotobehangetje en zwart-wit design. De inloopdouche neigt tot voyeurisme. Oftewel kamers zijn hierdoor niet geschikt om te delen met je collega! Of juist wel…

Wat goed!!!: Naast de comfortabele ligging, heeft Gr8 Hotels door heel Nederland een samenwerking met La Place. O.a. heerlijk versbereide broodjes vanaf het ontbijt t/m diner.


12. AMSTEL BOATHOUSE 
Het voormalige Miranda Paviljoen is omgedoopt tot Amstel Boat House. Prachtig gelegen aan de Amstel tussen Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel. De truttige rieten stoelen zijn goddank vervangen. Het restaurantgedeelte is een goede mix tussen loungebakken/stoelen en hoge tafels. De sfeer is gemoedelijk, de rondleiding fijn. De serre is bij uitstek geschikt voor private dining. Nu nog een airco installeren…

Wat goed!!!: Je hoeft hier niet een event van ‘scratch on’ te organiseren want de ruimtes zijn al basis + aangekleed en zien er zeer uitnodigend uit. Aan- en afmeren is hier natuurlijk ideaal.


13. PARK INN BY RADISSON AMSTERDAM CITY WEST   
Ergens verscholen achter Station Sloterdijk en tussen andere gebouwen doekt daar ineens een immens congreshotel op met een overload aan kamers en zalen. Alles in het hotel is ruim en groots opgezet. Qua kleurgebruik is aan de ene kant een rainbow aan colors, aan de andere kant is het strak met veel grijstinten. Beetje kil, bijna minimalistisch, ook in de kamer. En hier spotten we juist weer geen enkele plant. Engels is zoals in veel hotels de voertaal. De bewegwijzering in deze reus is pover, de kans op ronddwalen is groot.

Wat goed!!!: de Ballroom – voor congressen is op te delen in drie ruimtes. Een event kan volledig ‘gebrand’ worden. Denk aan de leds die overal terug te vinden zijn in de lift en vergaderruimtes en in de lobby(s), deze kunnen aangepast worden in iedere kleur.


Als toegift, doen we er nog twee…


14. NENI 
De oude Citroengarage aan het Stadionplein is eindeloos lang verbouwd. Nu hebben diverse corporate bedrijven er hun intrek genomen. Op de begane grond is NENI verrezen. Een (oost) mediterrane keuken met Joodse inslag. Shared dining is het concept. De sfeer is hier echt top, dit is een leuke avond uit. Just the two of you of ‘en groupe’. Robin, de bedrijfsleider, verstaat zijn vak!

Wat goed!!!: bij gebrek aan airco bij ‘Mama Kelly’ dreven we het terras af en zochten we de volgende dag verkoeling wederom bij NENI. Een warm welkom met een ijskoude écht geweldig lekkere gin-tonic citroen werd prompt aangeboden. Dat noemen we nog eens hospitality!


15. WESTCORD SCHYLGE (WEST TERSCHELLING) 
Na al het– wat zijn we nieuw en ultrahip – vooral Amsterdam hotelgeweld reisden we af ter verkoeling naar Terschelling. Dat begon goed met als ontvangst een glaasje ijskoud water met een vleugje cranberry’s. De kamers zijn heerlijk ruim met een dito ruim bed. Maar oef, wat was het heet. Geen airco….kan dat nog in deze tijd van hittegolf na hittegolf? Het restaurant is prima doch standaard. Hetzelfde geldt voor de vergaderruimtes. Maar geen straf, integendeel, om op dit mooie Waddeneiland in dit hotel te mogen vergaderen. Dan levert vast en zeker geweldig resultaat op.

Wat goed!!!: de kamers aan de zeekant hebben een spectaculair uitzicht over de jachthaven. Hier kan je urenlang mensen en bootjes kijken. Dit verveelt nooit

Share this blog:
DO YOU RESPOND?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *