NIEUWSBRIEF MAART 2019


‘IT IS ALL IN THE DETAILS’


Waar maakt EFFICIENT HOTEL PARTNER het verschil?
Wij bezoeken de hotels en locaties zodat we met eigen ogen zien, de mate van hospitality zelf ervaren (of proeven) en daardoor optimaal kunnen adviseren.
 
ONVERWACHT BEZOEK
De leukste bezoekjes aan hotels en vergaderlocaties zijn de onverwachte…
Onaangekondigd aan de balie staan en vragen of je een paar hotelkamers en de vergaderzalen mag zien. In feite meet je op deze wijze het zuiverst. Want niemand is voorbereid of geïnstrueerd. Het komt nu aan op de ware hospitality skills. Kloppen de slogans? Hoe welkom ben je? We nemen de proef op som en doen een klein rondje Amsterdam.

We beginnen in het ANDAZ HOTEL aan de Prinsengracht. Onze jassen worden keurig aangenomen (let wel: dit gebeurt meestal niet, over het algemeen sjouw je in je warme winterjas door de bloedhete gangen) en we krijgen een kopje thee aangeboden. Daarna begint het wachten op iemand van de salesafdeling. Dit duurt lang, minstens 20 minuten. Maar de rondleiding maakt dat ruimschoots goed. Omhoog met de glazen lift is een ware belevenis. Het wemelt van de leuke details in dit hotel, we vallen van de ene in de andere verbazing. Dit hotel maakt een onuitwisbare indruk op ons. Out of the box slapen of vergaderen? Dat kan hier!

Het W HOTEL in de twee oude bankgebouwen, achter het paleis op de Dam heeft een kleine ‘portiersloge’ waar je je kunt melden. De receptie bevindt zich op de bovenste etage tezamen met de rooftopbar. Hier heb je een spectaculair uitzicht over Amsterdam. We worden welkom geheten en meer dan uitgebreid rondgeleid. De 250 kamers liggen verdeeld over de twee gebouwen. Strak, modern en best apart. Ook hier is oog voor details, zo is er bijvoorbeeld extra aandacht besteed aan de kamerdeuren. Heel leuk! Het zwembad is ieniemienie, een streepje, maar we begrijpen dat het vooral voor de ‘fun’ is aangelegd. De vergaderruimtes vinden we wat aan de sombere kant. We krijgen bij vertrek twee gratis kaarten voor de echt geweldige SPA 😊. De Dutch design shop is een aanrader. We kopen er gelijk een ultrahippe lamp.

In een voormalige inktfabriek bevindt zich nu het, toepasselijk genaamde INK HOTEL. Er wordt enigszins geschrokken gereageerd op onze komst. ‘Met hoeveel bent u, staan er nog mensen buiten?’. ‘De bus rijdt zo voor’, antwoordden we lachend. Een salesdame komt aangesneld en ontvangt ons hartelijk in het restaurant waar we gelijk getrakteerd worden. Ook in dit hotel valt volop te beleven. Storytelling vormt het hart van het bedrijf. De kamers zijn ontzettend leuk ingericht. Het behang is speciaal door kunstenaar Jan Rothuizen getekend en hier kan je uren naar kijken. De wastafel staat midden in de kamer, ook bepaald niet alledaags. Wat een leuk en warm hotel in het hart van onze hoofdstad. Een aanrader! It’s all in the details!

Bij de THE HOXTON weten we even niet of de man achter de receptie iemand van de technische dienst is of een receptionist? De casual kleding die hij draagt staat in groot contrast met wat we gewend zijn te zien. ‘Once the Majors home, now your home’, is de slogan. Het is zeker huiselijk maar het is moeilijk om het personeel van de gasten te onderscheiden. Niet iedereen zal dit kunnen waarderen. Bijzondere details.We krijgen een Earth water om het wachten te veraangenamen, de jassen houden we maar aan. Het duurt lang voordat de salesdame zich meldt. De kamers zijn fijn ingericht, geen over de top luxe, gewoon prima. De vergaderruimte is een soort patio, waar daglicht gecreëerd kan worden. De ligging van dit hotel is fantastisch, hartje centrum, aan de Herengracht. Een aanrader voor de hipster gast.


OP BEZOEK BIJ…

Als één van de trotse preferred partners waren wij 28 februari te gast bij het Rijksmuseum. Het eventsteam organiseerde een leveranciers- en partnerdag om hen te bedanken voor de samenwerking van het afgelopen jaar en vooruit te blikken op 2019. Als preferred partner verzorgt Efficient Hotel Partner o.a. hotelaccommodatie tijdens de TEFAF en het 2+3D Symposium.

Gedurende de middag kregen wij een rondleiding in het Rijksmuseum en werden wij bijgepraat over het jaar van Rembrandt, inclusief de vele evenementen en exposities die zij hier aan wijden. Meer weten over het jaar van Rembrandt? Bezoek de website 


DAAR IS OVER VERGADERD

Give-away’s, remember me’s….we worden er dagelijks mee verrast. Lief, grappig, must-have, hebbeding, handig of direct rijp voor de vuilnisbak… Wie bekronen we aan het begin van het jaar?

Dit keer: een heuse De L’Europe picknickmand voor de hopelijk komende mooie lentedagen. 

De L’Europe staat al jarenlang bekend als één van de beste hotels van Amsterdam. Op loopafstand van het 19de-eeuwse Museumplein met onder andere het gerenommeerde Rijksmuseum en het Van Gogh Museum, is De L’Europe synoniem aan de rijke Nederlandse geschiedenis. Sinds de officiële opening in 1896 is De L’Europe favoriet bij de Amsterdamse elite en blijft het hotel ’s werelds meest bekende namen aantrekken.


GELUKKIG HEBBEN WE DE FOTO’S NOG..


Networking Evening Event – Mövenpick Hotel City Centre – 14 maart 
Share this blog:
DO YOU RESPOND?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *