OEPS, IK PASTE NIET MEER IN HET NEST!

“Een vogel ontdekt pas dat hij kan vliegen als hij het nest verlaat.” Met deze uitdrukking begon ik vanmorgen mijn whatsapp gesprek met een vriendin uit Hong Kong. Naast de nodige praatjes kreeg het gesprek toch een zekere lading. Die “lading” moest op papier en ik wil dit graag met je delen!

Als zoon van een hardwerkend ondernemers gezin, waarbij ik ruim 10 jaar werkzaam ben geweest in het familiebedrijf, besloot ik in november 2018 afscheid te nemen. Niet van de familie, maar wel van het bedrijf. Dat was het gevolg van een steeds harder roepend gevoel in mijn lijf. De kreten werden steeds duidelijker. Sla je vleugels uit! Ga op ontdekkingstocht!

De pen opzij

Waar begin je de zoektocht? Een schoolverlater na het HBO blijft bij het familiebedrijf en zit daar ruim 10 jaar. Wat moet je ermee? Vragen die te pas en te onpas opkwamen bij het schrijven van mijn allereerste sollicitatiebrief. “Leg die pen maar weer opzij!” dacht ik dan. De motivatie om te gaan solliciteren zakte als lood in mijn schoenen. Wie wil er nu iemand aannemen die uit een familiebedrijf komt? Niet meer te kneden, te bijdehand en misschien wel veel te duur! Nog niet gesproken over een CV wat enkel bestaat uit de werkzaamheden die ik gedaan heb bij het familiebedrijf en twee stages gedurende mijn opleiding.

Te licht of te zwaar

Na een traject van 6 maanden peinzen, wegkwijnen en zelfreflectie ontdekte ik dat ik wel meer waard ben dan; ‘dat mannetje uit het familiebedrijf’. Ik pakte de pen weer op, en daar ging ik. Solliciteren, op mooie vacatures bij spannende bedrijven, buiten de omgeving waar ik vandaan kom. “Nu moet ik écht iets nieuws gaan doen!” zei mijn gevoel. En zo stapte ik de wijde wereld in. Op zoek naar een enthousiaste uitdaging. Een periode van deuren die voor mij niet geopend werden tot pijnlijke afwijzingen. Diverse gesprekken waar het hemd van het lijf gevraagd werd, om tot de conclusie te komen dat ik te licht voor de functie bleek. Of te zwaar!

Klotsende oksels

En toen… “De opvolgers” – een serie op NPO1, daar wilde mijn familie wel aan mee werken. In een rap tempo volgden de opnames, het familiebedrijf werd blootgelegd. Sander Schimmelpenninck die de kritische vragen stelde en zodoende er een mooie reportage van maakte. Na de opnames was ik bang dat het een volledig fiasco voor mijn toekomst zou worden. Met klotsende oksels bekeek ik de uitzending. We zaten zelfs in de trailer! Maar alle zenuwen waren voor niets, want het tegendeel was waar. Een fraaie reportage werd getoond. Dankzij een bekend, waar ik eveneens eerder gesolliciteerd had, werd ik in contact gebracht met Efficient Hotel Partner. Nog geen twee dagen later werd ik uitgenodigd voor een oriënterend gesprek met Marianne Kuiper. Drie dagen later werd onze “samenwerkingsovereenkomst” getekend. (Ik noem het een samenwerkingsovereenkomst, omdat ik arbeidsovereenkomst niet de juiste bewoording vind! Immers bouw je samen aan het succes van een bedrijf. Dat terzijde.)

Vleugels trainen

Ik ben vanaf 1 november 2018 werkzaam bij Efficient Hotel Partner. Marianne Kuiper biedt mij de mogelijkheid kilometers te maken en mijn vleugels te trainen. Ik ben haar ontzettend dankbaar voor het enthousiasme en vertrouwen. Ik hoop nog lang te mogen genieten van het ‘dynamische nest’ waar ik in ben beland.

Connectie maken?

Graag kom ik met je in contact. Laten we alvast linken via LinkedIn? Klik hier.

Share this blog:
DO YOU RESPOND?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *