TRENDING TOPICS – WEEK 52/2017

Door Jennifer Hohepa-Lam, Efficient Hotel Partner, 29 december 2017

Trending - ibis Styles Haarlem City
Afbeelding 1: ibis Styles Haarlem / Bron: MissetHoreca

ibis Styles Haarlem City ‘sporthotel’ open
Het ibis Styles hotel in Haarlem heeft haar eerste gasten ontvangen en hiermee vergroot AccorHotels het totale aantal ibis Styles hotels naar vier in Nederland. Het ibis Styles Haarlem City hotel – met André Aaij als general manager – is gelegen pal naast de ijsbaan van Haarlem en biedt een dynamisch uitzicht op de schaatsers. Het hotel heeft 109 kamers en is gelegen aan de sportboulevard van Haarlem. Elke kamer heeft een eigen sportthema. Beweging is in het interieur te zien middels het gebruik van visuele elementen, zoals dynamische illustraties. De verschillende kamer types zijn allen voorzien van frisse kleuren, comfortabele bedden, airconditioning en een flat screen televisie.

OCEANDIVA breidt uit met schip in Londen
Evenementenlocatie OCEANDIVA breidt haar activiteiten uit naar Londen. Dat maakt het bedrijf vorige week bekend. OCEANDIVA is al jaren met twee schepen actief in de Benelux en Duitsland, wat het een populaire locatie maakt voor internationale roadshows en congressen. Vanaf 2019 is het dus ook mogelijk om je event op OCEANDIVA over de Theems te laten varen. Om dit mogelijk te maken wordt de vloot uitgebreid met een nieuw schip.

Trending - Paleis Soestdijk
Afbeelding 2: Paleis Soestdijk / Bron: GreaterVenues

‘Sleeping beauty’ Soestdijk ontwaakt uit lange slaap
Paleis Soestdijk heeft een nieuwe eigenaar. Tijdens een feestelijke overdracht met een indrukwekkende lichtshow door Jurlights, werden landgoed en paleis overgedragen aan de MeyerBergman Erfgoed Groep. Aan hen de taak om het al jaren op herbestemming wachtende paleis een nieuwe invulling te geven. Of, in de woorden van nieuwe eigenaar Ton Meijer, ‘de sleeping beauty’ wakker te kussen. In de komende jaren zal Paleis Soestdijk gerenoveerd worden en ontwikkeld tot een platform voor innovatie en podium voor excellente prestaties van ondernemend Nederland. Daarbij zullen ook zakelijke evenementen onderdeel blijven uitmaken van de programmering.

NH verkoopt en huurt Amsterdams hotelpand
Hotelketen NH verkoopt het pand waarin Barbizon Palace hotel in het centrum van Amsterdam is gevestigd aan de Duitse vermogensbeheerder Deka. Onderdeel van de overeenkomst is het weer huren van het pand voor een periode van minstens twintig jaar, met de optie deze huurovereenkomst met nog eens veertig jaar te verlengen. Met de overname van het pand aan de Prins Hendrikkade, vlak bij het Centraal Station, is een bedrag van 155,5 miljoen euro gemoeid. Daarmee is iedere hotelkamer omgerekend bijna 600.000 euro waard. Volgens NH zorgt de deal uiteindelijk voor een boekwinst van 55 miljoen euro voor het bedrijf.

Share this blog:
DO YOU RESPOND?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *